Reipas-kasvatteja mukavilla minuuteilla liigajoukkueessa
Julkaistu: 27.04.2023 14.40

KUVA: Juha Tamminen

FC Lahti on startannut liigakautensa kolmella vierasottelulla ilman tappioita. Liigakauden alkutaipaleella on kentällä nähty mukava määrä lahtelaiskasvatteja.

Nuoremman kaartin viirupaitakasvateista Daniel Koskipalo on ollut avauskokoonpanossa kahdesti. SJK:n vieraana hän kellotti ensimmäisen täyden ysikymppisensä. Pohjanmaalla korkattiin myös kaksi Reipas-kasvatin liigadebyyttiä. Eemil Laamanen urakoi koko ottelun, kuten teki myös Suomen Cupin ottelussa JIPPOa vastaan. Toinen debytanttti Anton Munukka piti maalinsa puhtaana hienoilla torjunnoilla viimeiset 32 minuuttia. Oranssi-mustien kasvatti hyökkääjä Irfan Sadik on kerännyt kauden kolmessa ottelussa minuutteja 198. Kokeneemman kaartin Reipas-kasvateista Loorents Hertsi ja Matti Klinga ovat pelanneet isoilla minuuteilla.

Pikku-Huuhkajille hyvin vastuuta

Useista lahtelaisista nuorten maajoukkuepelaajista kaikki ovat päässeet näyttämään osaamistaan. U18 maajoukkueen hyökkääjä Onni Hänninen (FC Kuusysi) pelasi täydet minuutit Joensuussa. Suomen U17 maajoukkuepelaajista Akseli Puukko (FC Reipas) pelasi Suomen Cupissa koko ottelun JIPPOa vastaan. Samuel Pasasen (FC Kuusysi, FC Reipas) peliminuutit ovat toistaiseksi löytyneet VPS-ottelun loppuhetkiltä sekä Joensuun cup-taistossa. Vilho Huovila (Kajo, FC Reipas) pelasi keskiviikkona Joensuussa 90 min ja Viljami Jokiranta (PEPO) asteli kentälle 53. minuutilla.

U16 maajoukkuemaalivahti Osku Maukonen (FC Reipas) on torjunut kaksi voittoa. Ensimmäinen voitto tuli Lahden Reippaan riveissä Kakkosen sarjan startissa PEPOa vastaan ja toinen Suomen Cupissa JIPPO:n vieraana.

Muista myös Lahden Reippaan Kakkosen ottelut. Viirupaitojen miehistö suorastaan vilisee lahtelaispelaajia. Voitokkaassa (3-1) sarja-avauksessa PEPO:a vastaan Reippaan kokoonpanossa komeili peräti 13 lahtelaiselta junioripolulta uralleen ponnistanutta pelaajaa.

Oman kylän poikien edesottamuksia tarjolla siis Lahden ja Kisapuiston stadioneilla.