Lahti Soccerin ympäristöselvitys 2021
Julkaistu: 20.10.2021 10.40

Lahti Soccerin ympäristöselvitys 2021

Kesällä 2021 järjestetyn Lahti Soccer-turnauksen ympäristöselvitys on valmistunut. Ympäristöselvityksessä on tutkittu turnaukseen liittyvien osa-alueiden ympäristövaikutuksia, perehdytty turnauksen ympäristöteemoihin ja niihin liittyviin toimenpiteisiin sekä selvitetty kehitysehdotuksia turnauksen eri osa-alueille. Ympäristöselvitys on rajattu koskemaan turnauksen järjestämistä, jätehuoltoa, matkustamista, ruokailuja ja majoitusta.

Turnauksen päästölaskurilla lasketuista arvioista suurin hiilijalanjälki on matkustamisella (15 084), toiseksi suurin ruokailulla (11 949) ja kolmanneksi majoituksella (4800). Vertailun vuoksi keskiverto-suomalaisen hiilijalanjälki on vuodessa 10 300 CO?e kg.

Ympäristöaiheet eivät ole uusi asia Lahti Soccerissa, vaan niihin on kiinnitetty huomiota turnauksessa aiempinakin vuosina. Järjestelyissä on kiinnitetty huomioita paperinkäyttöön ja opasteiden ajattomuuteen. Muita ympäristöystävällisiä valintoja ovat olleet mm. palkintokierrätys, majoituskoulujen valinta pelikenttien vierestä sekä loppusiivouksen huolellisuus.

Selvityksen perusteella Lahti Soccerin ympäristövaikutuksia on mahdollista vähentää mm. seuraavilla toimenpiteillä.

  • kannustaminen ja viestintä kestävämpien matkustustapojen käyttämisestä sekä turnaukseen että turnauksen aikana
  • Lisätään kasvisruokavaihtoehtoja kioskien valikoimaan. Kioskien tarjonnan suunnittelussa voi myös ottaa huomioon Luomumerkityt ja Reilunkaupan tuotteet sekä valita ruokia, joiden syömiseen ei tarvita kertakäyttöastioita.
  • Turnauksen tiedotuksessa kannattaa muun muassa markkinoinnin takia tuoda ympäristönäkökulma esille, mutta samalla se myös rohkaisee muita ottamaan ympäristön huomioon omassa toiminnassaan. Näin FC Reipas voi näyttää esimerkkiä omalla toiminnallaan muille seuroille.
  • Jätteiden kierrätyspisteille parempi opastus ja ohjeet

Tutustu koko ympäristöselvitykseen Lahti Soccer 2021 - Ympäristöselvitys.pdf

Selvityksen teon mahdollisti Lahti – Euroopan ympäristöpääkaupunki 2021-hankkeelta saatu tapahtumatuki. Rahoituksella toteutettiin ympäristöselvityksen lisäksi esiselvitys FC Reippaan liittymisestä Lahden kaupungin ilmastokumppaniksi. Ympäristöselvityksen toteutti Sara Ojala, joka opiskelee LAB-ammattikorkeakoulussa energia- ja ympäristötekniikan insinööriksi kolmatta vuotta.

#ympäristöpääkaupunki #greenlahti #EUGreenCapital #fcreipas #lahtisoccer #vahvemmatyhdessä

FC Reipas ry

Lahden stadion, Urheilukeskus

15110 LAHTI, FINLAND

Y-tunnus: 1065773-5

info(at)fcreipas.fi