Otteluraportti: FC Lahti U17 murskavoittoon
Julkaistu: 11.04.2022 12.15

FC Lahden poikien U17-joukkue nappasi ylivoimaisen 6-0-voiton Kisapuistossa lauantaina pelatussa SM-karsintaottelussa FC Viikingeistä. Vilho Huovila iski kaksi osumaa. Maalintekijöiksi kirjattiin myös Nikke Oksanen, Eeli Nieminen, Ahmed Aethe ja Colin Ndabawedje.

FC Lahden suvereenista hallinnasta huolimatta vierasjoukkue loi ensimmäisen maalipaikan. Hassan Tawer leikkasi vasemmalta laidalta keskelle. Hän ampui tulisesti kohti yläkulmaa, mutta Osku Maukonen Lahden maalilla oli hereillä torjui pallon kulmapotkuksi. Paikka jäi Viikinkien ainoaksi koko ottelussa.

Lahti puolestaan loi paikkoja liukuhihnalta. Viikinkien maalivahti Nikita Kolesnik kykeni vielä torjumaan Ahmed Aethen yrityksen, mutta hetkeä myöhemmin Lahti onnistui. Eeli Nieminen kaadettiin rangaistusalueella ja Nikke Oksanen upotti tuomitun rangaistuspotkun varmasti ja vei lahtelaiset johtoon.

Ennen vartin täyttymistä Lahti iski toistamiseen. Bacary Traore haastoi ja meni kahdesta puolustajasta ohi. Hän syötti keskelle Vilho Huovilalle. Huovila päästi pallon taidokkaasti ohitseen takana olevalle Niemiselle, joka ampui riman kautta lukemiksi 2-0.

Huovila itse osui jakson puolivälissä. Hän kääntyi rangaistusalueella ja ampui pallon yläkulmaan. Muutama minuutti myöhemmin Samuel Pasanen vapautti Huovilan. Kolesnik torjui vielä Huovilan yrityksen, Aethe siirsi irtopallon verkkoon. Huovila iski vielä viimeisellä kymmenminuuttisella toisen osumansa Akseli Puukon syötöstä.

Jakson lopussa Lahdella oli vielä paikkoja lisätä johtoaan. Parhaat paikat tulivat sivusaparin jälkitilanteesta Huovilalle, Eemil Laamaselle ja Aethelle. Huovilan ja Laamasen yritykset blokattiin ja Aethen veto pysähtyi yläputkeen. Näin tauolle lähdettiin kotijoukkueen 5-0-johdossa.

Toisella jaksolla Lahti nosti hieman jalkaa kaasulta ja pelaili ottelun loppuun vältellen varoituksia ja loukkaantumisia. Viikkari-vahti Kolesnik joutui venymään muun muassa Pasasen, Huovilan ja Colin Ndabawedje yritysten tielle. Toisen jakson ainoa osuma syntyi muutama minuutti ennen jakson loppua. Puukko nousi hyvin oikealta laidalta ja keskitti. Jospin Ndabawedje yritti jatkaa palloa maaliin takavasaralla, mutta ei osunut palloon puhtaasti. Pallo kimposi maalin edustalle Colin Ndabawedjelle, joka siirsi tyhjään maaliin loppulukemiksi 6-0.

Voitto nosti FC Lahden karsintalohkon kolmanneksi. Seuraavaksi Lahti kohtaa vieraskentällä Käpylän Pallon sunnuntaina 24.4. Seuraava kotiottelu pelataan puolestaan lauantaina 30.4. jolloin vieraaksi saapuu FC Honka.