Otteluraportti: FC Lahti U17 ja HJK tasapeliin vauhdikkaan ottelun jälkeen
Julkaistu: 02.06.2022 11.16

FC Lahden poikien U17-joukkue ja Helsingin Jalkapalloklubi tasasivat pisteet SM-karsintaottelussa lukemin 3-3. Vauhdikkaan ottelun lahtelaisosumista vastasivat Ahmed Aethe, Samuel Pasanen ja Bacary Traore. HJK:lta maalinteossa onnistuivat Otto Hannula, David Ezeh ja Saku Lilja.

FC Lahti sai otteluun salama-alun. Ottelua oli takana vain 30 sekuntia, kun Colin Ndabawedje toi pallon ylös ja syötti keskelle. Ahmed Aethe ampui, mutta Klubi-vahti Alex Ramula sai torjuttua puolittain laukauksen. Aethe kuitenkin siirsi irtopallon toisella yrittämällä verkkoon ja Lahti johti jo ensimmäisellä minuutilla.

Ja vain muutamaa minuuttia myöhemmin Lahti onnistui jälleen. Ndabawedje vei prässinsä loppuun ja sai osuman Ramulan avaukseen. Pallo kimposi Vilho Huovilalle, joka näki hyvin taustalta nousevan Samuel Pasasen. Huovila pelasi pallon Pasaselle ja Pasanen ampui rangaistusalueen rajalta pallon yläkulmaan.

HJK kampesi itsensä mukaan peliin jakson puolivälissä. Ensin Otto Hannula pääsi tökkäämään kulmahässäkästä kavennusosuman ja muutamaa minuuttia myöhemmin Klubin prässi toimi. Yllson Lika sai osuman lahtelaiskassari Osku Maukosen avaukseen ja pallo kimposi suoraan David Ezehille. Ezeh roikotti pallon kaukaa maaliin yli Maukosen. Näin tauolle siirryttiin 2-2-tasatilanteessa.

Lahti onnistui jälleen jakson alussa. Niklas Kovanen keskitti pallon vasemmalta ja toiselta laidalta noussut Bacary Traore otti pallon taidokkaasti rinnallaan mukaan. Hän pääsi vetopaikkaan ja upotti pallon varmasti verkkoon. Toista jaksoa oli pelattu reilu minuutti ja Lahti johti jälleen.

Klubi kuittasi Lahden johto-osuman vain viisi minuuttia myöhemmin. Lika pääsi nousemaan laidalta ja helsinkiläislupaus keskitti tarkasti. Saku Lilja puski lähietäisyydeltä voimalla sisään ja ottelu oli jälleen tasan.

Viimeisen puolen tunnin aikana molemmat joukkueet hakivat lisäosumia tosissaan. Maukonen nollasi Ville Vuorisen tulisen vapaapotkun. Lahtelaiset loivat useamman paikana. Ndabawedje pelasi Santeri Harjulan läpi, mutta Harjulan sijoitus meni niukasti ohi takatolpan. Ndabawedje puolestaan ampui itse tulisesti, mutta pallo leijaili rimaa hipoen yli.

Reilu kymmenen minuuttia ennen loppua Lahti sai vielä rangaistuspotkun. Stanislav Baranov kaatoi rangaistusalueen sisällä Harjulan ja pallo vietiin pilkulle. Nikke Oksanen ampui kohti alakulmaa, mutta Klubi-vahti Ramula aavisti oikein ja haki pallon alakulmasta näppeihinsä. Näin ollen pisteet tasattiin kovatasoisen ja viihdyttävän ottelun jälkeen.

SM-karsintalohkossaan FC Lahti on neljäntenä kuusi pistettä lohkokärkeä FC Honkaa perässä. Lahdella on jäljellä enää kaksi ottelua. Ensin Lahti kohtaa kotonaan keskiviikkona 8.6. FC Interin. Viimeisessä ottelussa lahtelaiset matkaavat Helsinkiin FC Viikinkien vieraaksi. Karsinnan päätösottelu pelataan lauantaina 11.6.