Otteluraportti: Maalipuut pysäyttivät FC Lahti U17 voiton
Julkaistu: 09.06.2022 12.24

FC Lahden U17-poikien joukkue tasasi pisteet FC Interin kanssa Kisapuistossa pelatussa SM-karsintaottelussa lukemin 0-0. Tasapeli varmisti lahtelaisten neljännen sijan ja paikan kesän SM-sarjassa.

FC Lahti hallitsi ottelua heti alusta ja vierailija FC Inter joutui vetäytymään syvälle omalle alueelleen. Kymmenen minuutin kohdilla lahtelaisten kulma oli tuottaa tulosta, kun Bacary Traore nousi korkeimmalle ja puski Nikke Oksasen kulman kohti maalia. Pallo kuitenkin pysähtyi poikkipuuhun.

Traore oli hyvällä pelipäällä ja jakson puolivälissä hän purjehti itse vetopaikkaan. Inter-vahti Tino Kangasaho venyi pallon kulmaksi. Lahti sai pidettyä paineen turkulaisten maalilla ja toinen kulma oli tuottaa tulosta. Eemil Laamanen puski vain senttejä ohi turkulaismaalin. Oksasen kulmapotku oli tuottaa tulosta myös jakson lopussa, mutta Kangasaho liimasi Traoren puskun.

Toisella jaksolla Lahti jatkoi vyörytystä. Aleksi Paalanen pelasi paikan Colin Ndabawedjelle, mutta pallo kohosi yli maalin. Eemil Laamanen kokeili kertaalleen kaukaa omalta alueelta, mutta kaukana maaliltaan ollut Kangasaho sai näppejään riittävästi väliin. Reilu kymmenen minuuttia ennen loppua Vilho Huovila ampui pienestä kulmasta ja Kangasaho sai jälleen näppejään väliin. Pallo pysähtyi tolppaan ja Inter selvisi jälleen.

Interin ainoa paikka tuli noin viisi minuuttia ennen loppua. Veikko Koskisen tulinen kaukovapari ei kuitenkaan yllättänyt Osku Maukosta, vaan Maukonen liimasi pallon varmasti hyppysiinsä. Viimeisillä minuuteilla lahtelaiskulma oli jälleen tuottaa tulosta, mutta Kangasaho venyi Traoren puskun tielle ja näin ollen pisteet tasattiin.

SM-karsinnan viimeinen kierros pelataan lauantaina 11.6. FC Lahti matkaa Helsinkiin sarjajumbo FC Viikinkien vieraaksi.