Otteluraportti: FC Lahti U18 kaatoi Palokan Riennon
Julkaistu: 19.06.2022 21.13

FC Lahden U18-tytöt kaatoivat sunnuntaina Kisapuistossa Palokan Riennon lukemin 3-1 Ykkösen A-lohkossa. Kotijoukkueen maaleista vastasivat Miisa Hallikainen, Eveliina Hämäläinen ja Seela Lehtinen. Vierailijoilta onnistui Anni Nummela.

Vierailija PaRi aloitti ottelun vahvasti ja loi muutaman puolittaisen paikan ensiminuuteilla. Paras paikka tuli hieman ennen vartin täyttymistä, kun Anni Nummela keskitti ja Inka Urpilainen ampui. Lahden maalilla pelannut Eerika Erjansalo kuitenkin liimasi pallon varmasti.

Lahti sai peliään kulkemaan paremmin vartin jälkeen ja nappasi ottelun hallinnan. Kotijoukkue hyödynsi erikoistilanteen heti vartin täyttymisen jälkeen. Miisa Hallikaisen sivuvapari tuli maalille ja pomppi lopulta verkkoon ohi PaRi-vahti Saaga Hanskin.

Lahti jatkoi hallintaansa, mutta vierailija iski vaarallisesti vastaan. Urpilainen ja Ada Heiska aiheuttivat jatkuvasti haasteita lahtelaisille, mutta Erjansalo torjui ja loput yritykset meni ohi. Toisessa päässä Lahti sai kertaalleen pallon maaliin, mutta ottelun erotuomaristo oli nähnyt tilanteessa rikkeen. Näin ollen tauolle lähdettiin Lahden 1-0-johdossa.

Toisen jakson alku oli lahtelaisittain vahva. Ensin Yasmin Väisänen nosti pallon yläputkeen ja minuutteja myöhemmin vierailija sai kaivaa pallon maalista. Pallo jäi pyörimään PaRin rangaistusalueelle ja purkupallo tuli suoraan Eveliina Hämäläiselle. Hämäläinen ampui suoraan ilmasta kierteisen vedon vierailijoiden maaliin ja tuplasi Lahden johdon.

PaRi loi painetta Lahden maalille viimeiset 20 minuuttia. Noora Korsos karkasi lahtelaispuolustukselta, mutta hänen sijoituksensa meni niukasti ohi. PaRi kuitenkin kavensi noin kymmenen minuuttia ennen loppua. Anni Nummela pääsi tökkäämään maalin edestä ruuhkasta pallon ohi hyvin torjuneen Erjansalon.

FC Lahti kuittasi takaiskun viisi minuuttia ennen loppua ja ratkaisi pelin. Seela Lehtinen karkasi, mutta Hanski tuli maaliltaan hyvin vastaan. Lehtinen sai kuitenkin taisteltua pallon nopeasti takaisin itselleen ja ampui 25 metristä pallon tyhjään maaliin. Näin pisteet jäivät Lahteen 3-1-lukemin.

Voitto nosti FC Lahden Ykkösen A-lohkossa kuudenneksi. Seuraavaksi lahtelaiset kohtaavat vieraskentällä lohkon piikkipaikkaa hallussaan pitävän PK-35:den.