Otteluraportti: FC Reipas P20 kärsi tappion PPJ:lle
Julkaistu: 20.06.2022 13.04

FC Reipas P20 kärsi kirvelevän 4-3-tappion sunnuntaina Kisapuistossa pelatussa SM-karsintaottelussa PPJ:lle. Kotijoukkueen maalit merkittiin Roope Niskaselle, Noa Ahlforsille ja Daniel Nymanille. Vierailijoiden Nabil Jabbari osui kahdesti ja loput osumat merkittiin Roni Sperrynille ja Elias Kalliolle.

FC Reipas sai otteluun lentävän lähdön. Roope Niskanen purjehti vetopaikkaan ja vei Reippaan johtoon vain 40 sekunnin pelin jälkeen. Viidennellä peliminuutilla Otto Salmensuu toi pallon vauhdilla ylös ja petasi vetopaikan Noa Ahlforsille. Maalipörssin voitosta taisteleva Ahlfors ei erehtynyt vaan ampui Reippaan jo 2-0-johtoon.

Reipas iski vielä kerran ennen jakson puoliväliä. Salmensuu pelasi Daniel Nymanin nokikkain PPJ-vahti Ramneek Singhin kanssa. Nymanin maltti riitti ja hän sai siirtää vetoharhautuksen jälkeen pallon tyhjään maaliin.

Maalin jälkeen PPJ nappasi itselleen pallonhallinnan ja Reipas joutui vaikeuksiin. Hieman ennen puolen tunnin täyttymistä Roni Sperryn pääsi avopaikkaan, mutta hänen laukauksensa karkasi yli. Puolen tunnin jälkeen vierailija lopulta onnistui. Elias Kallio pääsi ampumaan vapaasti rangaistusalueen sisältä. Elmo Laaksonen venyi vielä laukauksen tielle, mutta Nabil Jabbari oli irtopallossa ensimmäisenä ja kavensi ottelun. Tauolle mentiin kuitenkin kotijoukkueen 3-1-johdossa.

Toisen jakson alku oli vierailijoilta vahva. Kolmannella minuutilla Jabbari ampui tulisen kudin lahtelaismaalin poikkipuuhun ja Reipas selvisi myös pienellä onnella jatkotilanteesta. Onni kuitenkin loppui muutamaa minuuttia myöhemmin, kun Jabbari riisti pallon ja karkasi läpiajoon. Hän sijoitti pallon vastustamattomasti tolpan juureen ja toi PPJ:n maalin päähän.

PPJ tasoitti ottelun vielä ennen tunnin täyttymistä. Vierailija sai vapaapotkun hyvästä paikasta ja Roni Sperryn ampui. Pallo kiersi tarkasti lahtelaismaalin yläkulmaan Laaksosen torjuntayrityksestä huolimatta ja ottelu oli tasan 3-3.

Reilu 20 minuuttia ennen loppua Reipas oli jälleen epäonnekas. Salmensuu ampui erikoistilanteen jälkeen PPJ:n maalin yläputkeen, mutta PPJ siivosi pallon nopeasti ylös. Seuranneesta vastahyökkäyksestä Lauri Ala-Kauhaluoma joutui repimään Jabbarin nurin ja pallo vietiin pilkulle. Elias Kallio upotti pilkun varmasti sisään ja vei vierailijat johtoon.

Reipas sai vielä luotua painetta PPJ:n maalille, mutta PPJ iski terävästi vastaan. Laaksonen torjui muun muassa Erik Stenbockin läpiajon. Kun lisäosumia ei nähty, matkasivat pisteet Helsinkiin lukemin 4-3.

FC Reipas kohtaa päätöskierroksella Vantaan Jalkapalloseuran vieraskentällä. VJS on pisteen edellä Reipasta viimeisellä SM-sarjaan suoraan oikeuttavalla paikalla, joten päätösottelusta viirupaidoille riittää vain voitto. Ottelu pelataan lauantaina 2.7.